Kuvantaminen (Röntgen)

Kuvantaminen/Röntgen

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kuvantamisen yksikkö tuottaa kuvantamispalvelut Perusturvaliikelaitos Saarikan alueella. Kuvantamisen toimipisteet sijaitsevat Saarijärven ja Karstulan terveysasemilla.

Kuvantamistutkimuksiin tarvitaan aina lääkärin lähete ja tutkimusaika, joka varataan oman terveysaseman vastaanotolta. Ainoastaan päivystysluonteiset tutkimukset suoritetaan ilman ajanvarausta. Tutkimustulosten kuulemiseksi lääkärille varataan vastaanottoaika tai puhelinaika oman terveysaseman ajanvarausnumerosta.

Ultraäänitutkimukset
Ultraäänitutkimuksia suoritetaan vain Saarijärvellä. Ylä- ja alavatsan, koko vatsan sekä virtsateiden ultraäänitutkimuksiin liittyy valmistautumisohjeita, joita tulee noudattaa. Ajanvaraus tehdään omalta vastaanotolta. Katso valmistautumisohjeet oikealta palstalta Potilasohjeet otsikon alta.

Yksityislääkärin pyytämät tutkimukset
Teemme myös yksityislääkärin lähetteellä pyydetyt tutkimukset, ne ovat maksullisia. Ultraäänitutkimuksia ei tehdä yksityislääkärin lähetteellä.

Kuvien cd- tallenne
CD-tallenne tutkimuksista annetaan sellaisen yksiköiden tarpeeseen, joissa ei ole sähköistä kuvantamistutkimusten katselu- tai siirto mahdollisuutta. Tulosta tilauslomake ja lähetä se täytettynä lomakkeessa ilmoitettuun osoitteeseen. Kuvatallenne on maksullinen ja toimitetaan postitse.